Belföld

Szél: Putyin sakkban tartja Orbánékat

Szel-bernadett(210x140).jpg (Array)
Szel-bernadett(210x140).jpg (Array)

Az LMP társelnöke hatalmas hibának nevezi, "hogy Magyarország miniszterelnöke Putyin csatlósának szegődött".

Szél Bernadett szerint Putyinék legfrissebb nyilatkozata az újabb bizonyítéka, hogy a paksi bővítés egy trójai faló, amelyen keresztül az orosz elnök – Orbán Viktor hathatós közreműködésével – az EU-t teszteli.

“A projektben Magyarország könnyen nagyhatalmak játékszerévé válik, és komolyan veszélybe kerül hazánk szuverenitása.” A kormányfőnek – szerinte – tudomásul kell vennie, hogy a projekt nem egyeztethető össze a magyar érdekekkel, “vissza kell utasítani a nyomásgyakorlást és ki kell lépnie a szerződésből”.

Az ellenzéki politikus hatalmas hibának tartja, hogy a magyar kormányfő “Putyin csatlósának szegődött abban a küzdelemben, amelyben Oroszország nukleáris befolyását kívánja az uniós térségben erősíteni. (…) Ha valóban “minden akadály elhárult” volna a beruházás elől, ahogyan a magyar kormány mondja, felesleges erődemonstráció lenne Putyin részéről a magyar nemzeti érdekek csorbulásáról és a kétirányú kapcsolatok gyengüléséről értekezni”.

Az LMP szerint a magyar kormánynak tudomásul kell vennie, hogy Putyin játékából csak rosszul jöhetünk ki: hazánk szuverén ország, Orbánnak rendeznie kell az európai kapcsolatrendszerünket, mielőbb vissza kell lépnie a nukleáris szerződésből és ezzel együtt minden támogatást meg kell adnia a megújuló energiaforrások hazai felhasználásának” – írta közleményében a párt társelnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik