Belföld

Kilomnicizták a neten Orbán felcsúti házát

orbán háza (Array)
orbán háza (Array)

A Google utcakép-nézetében csak egy elmosódott pacát láthatunk a stadion mellett.

Egy hete terjed a Tumblr-en az Orbán Viktor felcsúti házáról, vagyis annak hiányáról készült kép: a Google utcakép-szolgáltatásában a stadion mellett álló épület helyén egy paca látszik. Persze így is sok képet találnak másutt azok, akik szeretnék megnézni, hol lakik a miniszterelnök.

Az, hogy Orbán Viktor felcsúti háza el lett homályosítva a szolgáltatásban, nem egyedi eset, noha Angela Merkel német kancellár korábban meg is szólalt, amikor felmerült, hogy az ő lakhelyét is „kiblőröznék”. Azt mondta, nem kér ebből és feleslegesnek is látja, mert úgyis sok fénykép van a neten az ő házáról is.

Orbán Viktor budapesti, Cinege úti házát viszont nem homályosították ki – igaz, abból nem is látszik sok, csak a kapu, a kukák és az őrbódé.

Persze Magyarországon az elhomályosítás nem példa nélkül álló gyakorlat: a leglegendásabb “blőrözést” az MTVA hajtotta végre 2011 végén, amikor kitakarták Lomnici Zoltán volt főbírót, akit nem hivatalos vezetői elvárás miatt nem volt szabad mutatni a hírműsorokban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik