Belföld

Ennyit ér percenként Gyurcsánynak Brüsszel hallgatása

Gyurcsany-Ferenc(17)(960x640).jpg (Array)
Gyurcsany-Ferenc(17)(960x640).jpg (Array)

Az Altus percenként 2700 forintot tehet zsebre – írja a Napi Gazdaság.

A vállaltan kormánypárti lap szerint több mint egy hete nem reagál Brüsszel „az Altus-botránnyal” kapcsolatos magyar felvetésekre. Az újság idézi Pelczné Gáll Ildikó fideszes európai parlamenti képviselőt, aki szerint a tiltott pártfinanszírozás gyanúját is felvetheti, hogy az Európai Bizottság Gyurcsány Ferenc cégével ellenőriztetné az uniós források hazai elosztását.

A politikus a korábbi érvek megismétlése mellett azt is hozzátette, hogy még Magyarországon is több olyan cég van, amely alkalmas lenne a feladatra, „de csak egy volt ezek közül, amelynek megfelelő információi voltak arról, hogy lesz egy ilyen pályázat”, és elég ideje volt, hogy megszervezze a megbízást végül elnyerő konzorciumot. Vajon lehettek belső információi Gyurcsánynak? – tette fel a kérdést.

Az EP-képviselő szerint Gyurcsány cége havi 125 millió forintot kaphat a bizottságtól, fél óra alatt tehát a cég 800 ezer forintot keres, ez egy perc alatt 2700 forint bevételt jelent. Az ügyben felsejlik a tiltott pártfinanszírozás lehetősége is, az érintettek azonban hallgatnak. Pelczné Gáll Ildikó máig nem kapott választ kérdéseire, s azt gyanítja, a bizottság Lázár János levelére sem reagál.

Közben a Magyar Nemzet arról ír, hogy Brüsszel szerint nincs Altus-ügy, szóba sem került a cég megbízásának visszavonása. A lapnak egy az Eurpópai Bizottsághoz közeli forrás azt mondta, nem tekinthető lezártnak az ügy, mivel soha nem is volt nyitva. Brüsszelt a jelek szerint nem nagyon érdekli, hogy Gyurcsány Ferenc felesége vezeti a kiválasztott céget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik