Belföld

DK: Dél-Korea is családbarátabb a Fidesznél

DK-Vadai-Agnes-Niedermuller-Peter(430x286).jpg (Array)
DK-Vadai-Agnes-Niedermuller-Peter(430x286).jpg (Array)

A kormány úton-útfélen azt hangoztatja, hogy az anyák támogatója, de a számok tükrében, lesújtó helyzetbe taszította a magyar anyákat.

A Save The Children 2015-ös jelentése szerint Magyarország az anyák helyzete szempontjából az első 50 helyezettbe sem fért bele. A jelentés kiemeli az anyák és gyerekek magas halandóságát, a nők politikai képviseletének gyengeségét – emlékeztet Niedermüller Péter. A Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke szerint Orbán Viktor és pártja szavazta le azt az  európai egyezményt, amely megvédte volna a magyar a nőket a családon belüli erőszaktól.

Az is ismert tény, hogy az anyák sokkal nehezebben térnek vissza a munkaerőpiacra, mint Európában, hiszen az Orbán-kormány érdemben nem segíti a részmunkaidős állások létrejöttét. A kormány ezzel is csak tovább súlyosbítja a leterhelt családok és anyák problémáit. A magát családbarátnak beállító Orbán-kormány úton-útfélen azt hangoztatja, hogy az anyák támogatója, miközben a számok tükrében világosan látszik, hogy lesújtó helyzetbe taszította a magyar anyákat. Az Orbán-kormánynál eszerint még Kuba, Fehéroroszország és Dél-Korea is családbarátabb – írta.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány bukása után kiemelten kell foglalkozni a magyar anyák helyzetével és a nők megfelelő képviseletével. A DK szerint az anyák helyzetéből is fakad, hogy az alacsony születésszám miatt elöregedőben van a magyar társadalom. A DK szerint ez továbbra is az egyik olyan legnagyobb, mindmáig megoldatlan probléma, amely alapvetően meghatározza országunk jövőjét – tudatta a DK alelnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik