Belföld

Az Együtt fia trafikjairót faggatja Harrachot

Harrach-Peter(210x140).jpg (Array)
Harrach-Peter(210x140).jpg (Array)

A Népszabadság szerint a KDNP-frakcióvezető fia cégének ügyvezetője kültag egy betéti társaságban, amely három dohánybolt koncessziós jogát nyerte el Angyalföldön, ott, ahol az ifjabb Harrach önkormányzati képviselő.

A lap emlékeztet rá, hogy a férfi a 2010-es választás előtt mindenkit a Fidesz támogatására buzdított. Idéz is egy direktmarketing-levelet, amelyet több százezer háztartásba küldtek Beimli Tamás nevében, arcmásával és aláírásával. „Ahogy Ön is, én is dühös vagyok, elegem van abból, hogy ellopták a jövőmet, hogy ellopták az országot. (…) A mostani kormány mindennel törődik, csak velünk nem, csak az olyan emberekkel nem, mint Ön vagy én. Mi becsülettel elvégeztük az iskolát, betartjuk a törvényeket, fizetjük a számlákat, adókat, rendesen élünk. Mint minden normális ember. (…) Elegem van, ezért a Fideszre szavazok” – állt a levélben.

Beimli Tamási februárban kültagja lett a Fumatore Bt.-nek, amely három XIII. kerületi trafik működtetésének jogát nyerte el korábban, az egyikét a Lehel Csarnokban, a másik kettőt a piac közelében. A bodrogkeresztúri férfi éppen aznap lett a gárdonyi Greenproperty Kft. ügyvezetője, amelynek tulajdonosa Harrach Tamás, a Fidesz–KDNP angyalföldi önkormányzati képviselője, Harrach Péter kereszténydemokrata frakcióvezető fia.

A Népszabadságnak Harrach Tamás azt mondta, az összefonódásokban semmi kivetnivalót nem látott, nem foglalkozik azzal, mit csinál, kinek kampányol és milyen üzletekbe társul be közös munkájukon túl cégének ügyvezetője. Ő nem gyakorolt semmilyen befolyást a trafikkoncessziók kiosztására. Amikor a szekszárdi botrányra hivatkoztunk, amelyben hangfelvétel bizonyította, hogy a városi kormánypárti képviselők végigmentek a dohányboltra pályázók névsorán, Harrach kételyeinek adott hangot, mondván, hogy az ügyben nem született elmarasztaló bírósági ítélet, így kérdés, bizonyítéknak tekinthető-e a felvétel.

Az Együtt nem elégszik meg ezzel a válasszal. Az ellenzéki párt felszólítja Harrach Pétert, hogy válaszoljon: tudott-e fia dohánykereskedelmi érdekeltségeiről. A párt Harrach Tamástól azt követeli, tisztázza: bevetette-e politikai befolyását azért, hogy dohánykoncessziókhoz jusson abban a kerületben, ahol önkormányzati képviselő. Ha igen, le kell mondania!. Az ellenzéki párt különösen felháborítónak tartja, hogy miközben a kereszténydemokraták erőltették a káros vasárnapi zárva tartás bevezetését, a frakcióvezető fiának trafikjai vasárnap is hajthatják a hasznot a Harrach családnak!

 

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik