Belföld

Perverz a nemzeti konzultáció a szakszervezetek szerint

nemzeti konzultáció (Array)
nemzeti konzultáció (Array)

Orbán Viktor perverz kísérletet tesz a migránsok bűnbakká beállításában az európai szakszervezeti szövetség szerint.

A bevándorlásról kezdeményezett nemzeti konzultáció leállítására szólítja fel a magyar kormányt kedden kiadott közleményében a munkavállalói érdekképviseletek brüsszeli szervezete, az Európai Szakszervezeti Konföderáció (ETUC). A szervezet aggodalmának ad hangot, és álláspontja szerint a miniszterelnök levele és a kérdőív “a migráció és a terrorizmus közvetlen összekapcsolásával perverz kísérletet tesz a migránsok kriminalizálására és a populizmus szítására”.

A szakszervezeti szövetség szerint a téves feltevések csak rossz politikákhoz vezethetnek, és biztosan nem szolgálják a magyarok érdekeit. Az érdekképviseleti szervezet úgy véli, az uniós migrációs politikák aláásásával a miniszterelnök nem a külföldön élő és dolgozó sok százezer magyar érdekeivel összhangban cselekszik. “A bevezető szöveg és a kérdések megfogalmazása világosan mutatja, hogy a magyar kormány mindennel szembehelyezkedik, amit Európa jelent, és szembemegy az emberiesség alapelveivel” – áll az ETUC kommünikéjében.

A brüsszeli szervezet szerint a terrorizmus és az Unió határvidékén zajló tragédia összekapcsolása perverz módon próbál rájátszani az emberek félelmeire politikai célú manipulálásuk érdekében. “Ez a viselkedés rendkívül aggasztó és teljesen elfogadhatatlan” – fogalmaz közleményében az ETUC.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik