Belföld

Kiderült, hova költöztetik a Raoul Wallenberg iskolát

Raoul-Wallenberg(1)(210x140).jpg (Array)
Raoul-Wallenberg(1)(210x140).jpg (Array)

A VIII.-ból a VI. kerületbe helyezik át az intézményt, amely „egyben marad".

Rippl-Rónai József utcába költözik a Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskola a VIII. kerületi Ludovika térről – közölte Halász József, a fővárosi szakképzési osztály vezetője kedden az Országgyűlés kulturális bizottságának ülésén.

Halász József tájékoztatása szerint az egykor szintén iskolaként működő két tornacsarnokos épület felújítással alkalmassá tehető a működésre, ott korábban 1200 diák tanult. 

Elmondta, az új székhely keresésnél három fővárosi tulajdonú ingatlan jött komolyan szóba, a Rippl-Rónai József utcai mellett egy Gyáli úti és egy Hernád utcai korábbi iskolaépület. Közölte: az épület jelenleg alkalmatlan iskolai célra, de korábban a főváros készített kiviteli terveket a felújításra, ezeket szerinte aktualizálni lehet.

Hangsúlyozta, a Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskola nem szűnik meg, az „egyben marad”, annak csak a székhelye változik.

Egybetartva

Sipos Imre, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) köznevelésért felelős helyettes államtitkára azt mondta, egyértelmű céljuk, hogy az iskola együtt tudjon maradni, ne sérüljön az oktatás színvonala, a diákok ellátása, “az iskola hangulata”.

Arra hívta fel a figyelmet, jelenleg az intézményátszervezések ügyében döntés-előkészítő szakaszban vannak, a végső döntést Balog Zoltán miniszter május végén hozza meg. Emlékeztetett, a miniszter korábban személyesen egyeztetett az intézmény képviselőivel, és ennek alapján arról tud beszámolni: megállapodtak abban, hogy az intézményt “új helyszínen, új székhelyen egybetartva” új fenntartó fogja átszervezni.

Jelezte, az intézmény július 1-jétől a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtől (Klik) a Nemzeti Szakképzési és

Felnőttképzési Hivatal fenntartásába kerül, és már az új fenntartó feladata lesz az átköltöztetés. Hozzátette: ennek céldátumáról még tartanak az egyeztetések.

A végső döntést az ügyben Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hozza meg, várhatóan május végén.

A Wallenberg-botrányról itt írtunk bővebben. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik