Belföld

Iskolaigazgatóért tüntettek Kecskeméten

bányais tüntetés (Array)
bányais tüntetés (Array)

A demonstrálók közt jobboldaliak is voltak, noha a fideszes önkormányzati többség döntése ellen gyűltek össze a gimnázium előtt.

A vártnál többen, mintegy háromszázan jöttek össze Kecskeméten, hogy tiltakozzanak a Bányai Júlia Gimnázium igazgatójának ellehetetlenítése ellen. Noha Lukács Lajost a fideszes többségű önkormányzat döntése alapján váltanák le, a tüntetők közt több ismert jobboldali is volt, akik nem értik, miért nem maradhat a helyén a város legjobb gimnáziumának vezetője – írja a Nol.hu.

A reáltárgyakban és tehetséggondozásban különösen erős nyolcosztályos gimnázium élére egyedül az eddigi vezetője adott be igazgatói pályázatot, az önkormányzat azonban váratlanul úgy foglalt állást, hogy nem támogatják, hogy további öt évig ő vezesse az intézményt.

Az iskola előtt egyetlen rövid szónoklat hangzott el, amit az intézmény volt diákja, Soós Eszter mondott el. Azt mondta: megőrzendő az a pedagógiai igényesség, az az oktató-nevelő munka, amit ez az iskola végez Lukács Lajos vezetésével, az önkormányzat eljárását pedig méltatlannak nevezte.

Több, közismerten jobboldali érzelmű kecskeméti is azt mondta: nem értik, miért kell tönkretenni hiteles embereket és azt sem, hogy ha a jobboldali képviselőknek bajuk van az igazgatóval, miért nem mondják el azt nyíltan, miért nem indokolják döntésüket. Az is elhangzott, hogy a városban utoljára 2006-ban, Gyurcsány Ferenc ellen volt ekkora tüntetés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik