Belföld
bányais tüntetés (Array)

Iskolaigazgatóért tüntettek Kecskeméten

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2015. 05. 05. 19:43

A demonstrálók közt jobboldaliak is voltak, noha a fideszes önkormányzati többség döntése ellen gyűltek össze a gimnázium előtt.

A vártnál többen, mintegy háromszázan jöttek össze Kecskeméten, hogy tiltakozzanak a Bányai Júlia Gimnázium igazgatójának ellehetetlenítése ellen. Noha Lukács Lajost a fideszes többségű önkormányzat döntése alapján váltanák le, a tüntetők közt több ismert jobboldali is volt, akik nem értik, miért nem maradhat a helyén a város legjobb gimnáziumának vezetője – írja a Nol.hu.

A reáltárgyakban és tehetséggondozásban különösen erős nyolcosztályos gimnázium élére egyedül az eddigi vezetője adott be igazgatói pályázatot, az önkormányzat azonban váratlanul úgy foglalt állást, hogy nem támogatják, hogy további öt évig ő vezesse az intézményt.

Az iskola előtt egyetlen rövid szónoklat hangzott el, amit az intézmény volt diákja, Soós Eszter mondott el. Azt mondta: megőrzendő az a pedagógiai igényesség, az az oktató-nevelő munka, amit ez az iskola végez Lukács Lajos vezetésével, az önkormányzat eljárását pedig méltatlannak nevezte.

Több, közismerten jobboldali érzelmű kecskeméti is azt mondta: nem értik, miért kell tönkretenni hiteles embereket és azt sem, hogy ha a jobboldali képviselőknek bajuk van az igazgatóval, miért nem mondják el azt nyíltan, miért nem indokolják döntésüket. Az is elhangzott, hogy a városban utoljára 2006-ban, Gyurcsány Ferenc ellen volt ekkora tüntetés.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.