Belföld

Gyurcsány: előrehozott választás vagy miniszterelnök-csere lesz

Gyurcsany-Ferenc(17)(960x640).jpg (Array)
Gyurcsany-Ferenc(17)(960x640).jpg (Array)

A volt kormányfő az ATV-ben azt mondta, akár hetek alatt ledolgozható a Fidesszel szembeni hátrány.

“Ha én azt mondom, hogy tessék arra készülni, hogy 2016-ban lesz választás, akkor azért teszem, mert tudom, hogy mit kellene csinálni akkor, és azt gondolom, van erre esély” – mondta Gyurcsány Ferenc az Egyenes Beszéd című műsorban.

A volt miniszterelnök szerint vagy egy előrehozott választás, vagy egy miniszterelnök-csere lesz, ha a kormányzó pártok így haladnak. Szerinte a Fidesznek 1,8, a baloldalnak 1,4 millió szavazója van, ami nem olyan nagy különbség. Szerinte azt le lehet akár hetek alatt dolgozni. Ehhez csak az kell, hogy javuljon a megítélésük, a támogatottságuk, és a többiekkel a baloldalon normális viszonyt ápoljanak.  

A Fidesz rezsihazugságot csinált, ők rezsiigazságot csinálnának – magyarázta Gyurcsány a DK majálisán általa mondottakat. A Jóisten mentsen meg attól, hogy ingyen adogassunk valamit, de azt sem tudja elképzelni, hogy annyija se legyen valakinek, hogy ne tudjon inni egy pohár vizet vagy főzni egy levest. Ő ezért sávosan fizettetne a vízért, ahol az első – mondjuk – két köbméter ingyen lenne, fölötte a fogyasztás ára sávosan emelkedne. Ez annyira baloldali dolog, amennyire a szeretet baloldali, mondta az ATV-ben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik