Belföld

Elbúcsúzhatunk egy fontos bringaúttól Budapesten

Megszüntetik a kerékpárutat Budán az Erzsébet híd alatt, mivel a Rudas fürdőnél új villamosmegállót alakítanak ki. A kerékpárosoknak és a gyalogosoknak egy keskeny járdán kell osztozniuk.

Az ügyben illetékes Budavári Önkormányzat az Index megkeresésére közölte: az érintett szakaszon tényleg megszűnik a bringaút a Budai Fonódó Villamoshálózat megépítése miatt, viszont lesz pár infrafejlesztés a környéken, például könnyebben lehet majd felhajtani a hídra.

„A kerékpáros út jelenleg az Erzsébet híd után egyesül a gyalogos járdával, ahonnan is közös használattal (gyalogos és kerékpáros) folytatódik, körülbelül 4 méter szélességben. A részben híd alatti villamosmegálló miatt az úttestet, a híd alatt ~64 fm hosszon szélesíteni kell és ez valóban az út mellett futó felfestett kerékpáros út rovására történik. A villamosmegálló megépítése után a kerékpárosút már a híd alatt egyesül a gyalogosjárdával, egy szűk 1,3 m széles, 5 méter hosszú rávezetéssel majd a megálló mellett 2,5 m szélességben halad tovább a kivitelezési határ végéig (kb. 50 méter), ami tulajdonképpen a mostani kerékpáros út és a gyalogosjárda egyesülési pontja” – írták a portálnak.

A kellemetlenségért cserébe kerékpáros átvezetést festenek fel a közeli zebrára, és biztosítják az Erzsébet hídra való akadálymentes felhajtást – tették hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik