Belföld

Így szállítják el az Illatos út mérgező szemetét

illatos út elszállítás 1 (illatos út)
illatos út elszállítás 1 (illatos út)

Május végéig elviszik a legveszélyesebb 170 tonnát, de a maradék 2500 tonnára már közbeszerzést kell kiírni.

Május végéig szállítják el az ilaltos úti telephelyről a legveszélyesebb 170 tonnányi hordót, mondta a Pest megyei kormánymegbízott az Inforádiónak. Tarnai Richárd szerint a fennmaradó több mint 2500 tonna illegálisan elhelyezett, veszélyes hulladék elszállítására közbeszerzési pályázatot írnak ki.

A hulladék elszállítását már csütörtök este elkezdték, de hétvégére leálltak vele. Az Együtt önkormányzati képviselője szerint elfogadhatatlan, hogy több mint 2000 tonna veszélyes hulladék – a hosszan húzódó közbeszerzési eljárás miatt – akár hónapokat vagy éveket állhat még az Illatos úti telephelyen. Baranyi Krisztina azt mondja, a kormány által a telep megtisztítására elkülönített több mint egymilliárd forint a szakértők szerint fedezi az elszállítás teljes költségét.

Csütörtökön azért gyorsult fel a régóta húzódó folyamat, mert Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter azonnali helyszíni vizsgálatot rendelt el. Az elszállítás költségeit 1,1 milliárd forintra becsülte, amelyet a gazdasági minisztériumnak kell megelőlegeznie.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik