Belföld

Hajléktalan lett a magyar buddhista szerzetes

A mai nappal az utcára kerül a 72 éves Horváth József, a Buddhista Misszió Egyház egykori vezetője. Nincs hová mennie a kölcsönlakásból – írja a Bors.

Elveszette a munkáját, most pedig a lakhatását is Horváth József – számol be mai számában a Bors. A férfi élete nagfy részét a keleti tanoknak szentrelte, lakásának ajtaja – míg volt – mindenki előtt nyitva állt.

„Az egyetlen télikabátját, sapkáját, kesztyűjét egy didergő hajléktalannak adta. Azóta sincs neki másik – mondta el a lapnak a szerzetes felesége.

A házaspár augusztusban tudta meg, hogy menniük kell a kölcsönlakásból. Nézték a lehetőségeket, de 29 ezer forintból nincs mit. A bajbajutott férfi elmondta: „Sokfelé fordultunk segítségért, de a jövő nem az intézményekben, hanem az emberekben rejlik. A Buddhista Missziótól kapunk annyi anyagi támogatást, hogy nem éhezünk.”

A lap megjegyzi: Horváth József sokat tett a buddhista tanok népszerűsítéséért, saját kiadót és nyomdát is létrehozott. A 80-as években a lakásán fogadhatta a dalai láma titkárát, Berzin professzort.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik