Belföld

Déli nyitás: Brazília és Mexikó is odáig van

magyar levente (Array)
magyar levente (Array)

A külügy gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára szerint rengeteg innovatív technológia és néhány olyan termék is van, amelyeket Magyarország világszínvonalon tud kínálni, és amelyek iránt Brazília és Mexikó nyitott.

Magyar Levente a sikerről az m1 műsorában számolt be, ő az elmúlt időben mindkét országban járt. A latin-amerikai térségben Mexikóval vannak Magyarországnak a legintenzívebb gazdasági kapcsolatai. A mexikói GDP folyamatosan növekszik. Annak ellenére, hogy Mexikó lakossága mintegy 120 millió, Brazíliáé pedig mintegy 200 millió, az előbbivel mintegy kétszer akkora a magyar kereskedelmi forgalom. Ez egy történelmi örökség, amelyet szeretnének kihasználni – tette hozzá.

Magyar Levente elmondta: rengeteg olyan know-how, innovatív technológia van Magyarországon, és néhány olyan termék, amelyet Magyarország világszinten tud kínálni, a mexikói, valamint a brazil piac pedig kifejezetten nyitott ezekre a termékekre.

Jelenleg Brazíliának és Mexikónak is óriási kihívást jelent a szennyvíz-kezelés. Azok a magyar technológiák, amelyek ezt a problémát költséghatékony módon tudják kezelni, kifejezetten érdeklik a kinti partnereket, ahogyan a városfejlesztési, -üzemeltetési technológiák is – ismertette az államtitkár.

Például a 22 milliós lakosú Sao Paolo világításrendszerét hamarosan ledes technológiára cserélik. Van néhány magyar vállalat, amelyek ebben a szegmensben érdekeltek, őket arra szeretné kapacitálni a szaktárca, hogy induljanak el a tenderen – fűzte hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik