Belföld

Felmondott a mentős, mert nem tudott megélni a fizetéséből

mentős (mentős, )
mentős (mentős, )

A mentőápoló állítja, hat éve alatt nemhogy nőtt volna, csökkent a fizetése. Állítja, ha itthon nem lesz változás, mindenki el fog menni az országból.

Az elkeseredett mentős a közösségi oldalára is feltöltötte a felmondólevelét, amiben azt írja, hogy „mindenki másnak sok-sok erőt és kitartást kívánok, nekem beletört a bicskám a cégbe. 6 évvel ezelőtt elkezdtem 110 e Ft-al, és most pedig 90 e Ft a havi bérem. Sajnos ez a megélhetéséhez kevés, egy szerelem ért véget, de se baj majd kezdődik egy új” – írja.

A Borsnak azt mondta, jelenleg a felmondási idejét tölti, aki a mentőzés mellett másod-, sőt harmad-állást is vállalt a megélhetése érdekében. „Az egészségügyi dolgozók közül mindenki így tesz. Havi 250-300 órát dolgozunk, de így sem élünk meg” – mondta a lapnak.

 A mentőápoló és kisfia
Kép: Facebook 

Ráadásul az év elején új rendszert vezettek be az Országos Mentőszolgálatnál (OMSZ), addig a pótlékokat és túlórákat mindig egy hónappal később számolták el, „de ezzel legalább tudtunk kalkulálni. Januártól már minden hónapban 15-én volt a zárás, de három hónap alatt összeomlott a rendszer” – állítja.

A mentős szerint a kevés fizetés mellett számos költséget még neki kellett állnia, hogy dolgozhasson. Szakápolói képzése például 240 ezer forintba került, de e nélkül nem is dolgozhatott volna, de még a pólót is nekik kellett megvenni, amiben dolgoznak. Most azt tervezi, egy autógyárban helyezkedik el, ahol többet fog keresni a tervek szerint. Novembertől pedig irány egy osztrák kórház, ott ápolja majd a betegeket, itteni fizetése többszöröséért.

„Ha nem lesz változás, mindenki el fog menni az országból. Aki marad, az csak a hivatástudat miatt teszi, ezt használják ki az illetékesek. Sajnos…” – zárja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik