Belföld

A Fidesz ma sem ment el szó nélkül a keményen dolgozók mellett

fidesz (fidesz)
fidesz (fidesz)

A Fidesz-kormány 2010 óta következetesen képviseli a keményen dolgozó emberek érdekeit, így ünneplik május 1-jét.

A párt hangsúlyozta: ma a keményen dolgozó emberek figyelmet és támogatást kapnak a kormánytól. „Igazságos, egykulcsos, alacsony személyi jövedelemadót vezettünk be és visszaállítottuk a családi adókedvezményt. Ezzel összesen 3600 milliárd forintot hagytunk a családok zsebében, 1300 milliárd forintot csak a családi adókedvezménynek köszönhetően” – írta közleményében a nagyobbik kormánypárt.

Hozzátették: támogatják a munkahelyteremtő beruházásokat, elindították a munkahelyvédelmi akciót, a legnehezebb helyzetben lévőknek a közfoglalkoztatás keretében biztosítanak munkát. „Emeltük a minimálbért és megőriztük a nyugdíjak vásárlóértékét, sőt az alacsony inflációval növeltük is. Csökkentettük a rezsit és végigvisszük a bankok elszámoltatását” – idézte fel a Fidesz közleménye.

Felhívták a figyelmet arra, 2016-ban tovább csökkentik a személyi jövedelemadót, a kétgyermekes családok újabb segítséget kapnak a családi adókedvezmény növelésével valamint jelentősen csökkentik a sertés tőkehús áfáját és egyes közszolgáltatási díjak mértékét.

„A Fidesz célja, hogy 2016-ban minden magyar család léphessen egyet előre!” – közölte a párt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik