Belföld

Megmutatjuk, ki lett az új médiabiztos!

Ha lejjebb görget, Kastory Edina fog önre kacsintani egy fotón. Bizony, mostantól ő segít majd médiaügyekben.

Kastory Edinának hívják május 1-től az új média- és hírközlési biztos, miután elődje, Bodonovich Jenő nyugdíjba vonult – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) csütörtökön. Az ügyvéd és jogi szakértő az ELTE jogi karán végzett, a polgári-vállalati jogban járatos, kiemelt területei a média és a gyógyszeripar. Azt írják róla, Adatvédelmi, igazgatási, érdekvédelmi ügyekben is csomó tapasztalatot szerzett. Idézzük:

“Dolgozott civil és kormányzati hírközlési, mobiltávközlési, rádiós és televíziós műsorszolgáltatási, vezetékes és műholdas műsorelosztási ügyekben, hírközlési és híradástechnikai rendszerek közbeszerzésében, frekvenciahasználati jogosultságok árverésénél, pályáztatásánál, engedélyeztetésénél, továbbá részt vett hírközlési jogharmonizációs, jogalkotási feladatokban.”

 

Bodonovich-csal amúgy elégedett az NMHH, magas színvonalon végezte a munkáját, ajánlásokat adott ki az öngyilkosságokról való tudósításokról, az emberkereskedelemről és családon belüli erőszakról is, de állást foglalt a valóságshow-s mobiltelefonos szavazások kérdésében is. Az előfizetők védelmében megállapodott a UPC-vel és a DIGI-vel, konferenciákat szervezett és más majdnem negyedik éve volt médiabiztos.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik