Belföld

Durva fizetéscsökkenés jön a közmédiánál

mti (mti)
mti (mti)

Harminc százalékkal csökken a fizetése a közmédia hírügynökségi terülétén dolgozó újságírók és szerkesztők egy részének - számolt be a Népszabadság.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kötetlen munkarendet vezet be a munkatársaknak, és ez alapján megszüntetik, illetve részben az alapfizetés részévé teszik a korábban éjszakai és hét végi ügyeletért járó és egyéb bérpótlékokat. Csaknem háromszáz dolgozónak nyújtják át az új szerződést, akik most fognak szembesülni a jövedelemcsökkenéssel – írja a lap.

Aki eddig több pluszműszakot vállalt, annak akár százezer forint is lehetett a többletkeresete. A Népszabadság egyik belső forrására hivatkozva azt írja, többen is fontolgatják a felmondásukat a módosítás miatt, de a hírügynökségi dolgozók egy része jól jár vele.

Az MTVA új szerkesztői és újságírói bérkategóriák bevezetését is tervezi, emiatt egyesek fix fizetése növekedni fog. Összességében az Alap jár jól: a körülbelül egymillárdos megtakarítást műsorkészítésre fogják fordítani – tudósít a lap.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik