Belföld

Felcsúton tüntet az Együtt

juhasz-peter(960x640).jpg (juhász péter)
juhasz-peter(960x640).jpg (juhász péter)

A rendőrség szerint Juhász Péter háza előtt lehet tüntetni, így a politikus szerint az ellen se lehet kifogás, ha a miniszterelnök házához vonulnak.

Tüntetést jelentett be Orbán Viktor felcsúti házához Juhász Péter, az Együtt alelnöke. A politikus azt mondta: mivel az ő saját otthona előtt a rendőrség korábban engedélyezett demonstrációt, így arra sincs ok, hogy a kormányfő háza előtt megtiltsák azt.

Juhász szerint az Orbán által meghirdetett Nemzeti Konzultáció arra mutat rá, hogy hogyan lesz egy demokratából diktátor. A miniszterelnöknek nincs megoldása a Fidesz folyamatos népszerűségvesztésére, így egyre hajmeresztőbb dolgokat mond és „jobbikosabb a Jobbiknál is” – közölte az alelnök. Szerinte Orbán hiába akar európai vezetőkkel konzultálni a halálbüntetésről, azok nem állnak vele szóba, Európa ugyanis egységesen elítéli a halálbüntetést. Így Orbánnak a keleti diktatúrák és vezetőik maradnak.

Juhász szerint a halálbüntetés felvetése álprobléma, aminek célja, hogy elterelje a figyelmet a valós ügyekről, így a korrupcióról. A politikus közölte: a demonstráción saját nemzeti konzultációs kérdőíveiket dobják be majd a miniszterelnök postaládájába.

Korábban a rendőrség megtiltotta, hogy Juhász Péter Orbán Viktor háza elé szervezzen tüntetést: azzal indokoltak, hogy ez akadályozná a miniszterelnök szomszédait, veszélyt jelentene a gyerekek fejlődésére és sérülne magánéletük. Ezek után Juhász a saját háza elé jelentett be tüntetést, amit a rendőrök engedélyeztek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik