Belföld

Egyetemi botrány: újabb szak menekülhet meg

palkovics lászló (palkovics lászló)
palkovics lászló (palkovics lászló)

A felsőoktatásért felelős államtitkár feltételekhez kötötte a szak megmaradását, több dologban is változtatni kell a képzésben.

Ha a műszaki menedzser alapszak képzési színvonalát emelni tudják a felsőoktatási intézmények annak érdekében, hogy jobban pozícionált, jobb elhelyezkedési lehetőségeket biztosítson, akkor megmaradhat a szak – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatási államtitkára az MTI-nek.

Palkovics László kiemelte, hogy akkor van lehetőség a műszaki menedzser alapszak megtartására, ha a munkaerőpiac igényeit jobban kielégítő szakképzettséget ad az alapképzés szintjén. Nem a minisztériumot kell meggyőzni erről, mert az csak egy közvetítő az ipar, a gazdaság és az egyetemek között – tette hozzá.

A felsőoktatásért felelős államtitkár a Kecskeméti Főiskolán tartott megbeszélést a műszaki menedzser szak jövőjéről, a szak lehetséges átalakításáról, amelyen 14 olyan felsőoktatási intézmény képviselői, rektorok, dékánok, dékánhelyettesek, szakfelelősök voltak jelen, ahol jelenleg műszaki menedzser képzés is folyik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik