Belföld

Az MSZP kiszállhat a Népszabadságból

népszabadság (népszabadság)
népszabadság (népszabadság)

A Válasz.hu információi szerint hamarosan bejelentik, hogy teljesen osztrák kézbe kerül a napilap.

Heinrich Pecina üzletember cége vásárolja meg az MSZP Szabad Sajtó Alapítványától a Népszabadság mintegy 28 százalékos üzletrészét, valamint a dolgozói részvényeket. A Válasz.hu szerint napok kérdése, hogy a Mediaworks legyen a Népszabadság Zrt. 100 százalékos tulajdonosa.

A balliberális napilap – a Nemzeti Sport, a Világgazdaság, a hot! és számos vidéki lap mellett – eddig is a cég portfóliójába tartozott, ám Pecina az MSZP-alapítvány szűk 28 százaléknyi „blokkoló” részesedése miatt nem rendelkezhetett szabadon az újságjával.

A Pecina–MSZP megállapodást nehezíti, hogy a kiadóban a Népszabadság Zrt. Dolgozóinak Kulturális, Szociális Segélyező Egyesületének is van 1,4 százaléknyi részesedése, továbbá a munkatársaknak ettől függetlenül is van 0,1 százaléknyi közös tulajdonú részvényük.

Ugyanakkor intenzív háttérmunka folyik, hogy a Mediaworks-csoport mielőbb 100 százalékos tulajdonos legyen. A Válasz.hu megkereste az MSZP Szabad Sajtó Alapítványának elnökét. Kránitz László csak annyit mondott: rövid időn belül tájékoztatják a részletekről a közvéleményt. Arra a kérdésre, hogy a rövid idő két percet vagy két hetet jelent-e, a szocialista politikus azt válaszolta: nincs már szükségük két hétre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik