Belföld

Orbán Habonyról: “Hogy én kire hallgatok, az az én dolgom”

Orbán Viktor Pécsen (orbán viktor, )
Orbán Viktor Pécsen (orbán viktor, )

A miniszterelnököt ismét a nem-főtanácsadó főtanácsadójáról kérdezték. Szerinte ez csak rá tartozik.

Orbán Viktor kedden Pécsre látogatott, ahol ismét a Habony Árpádhoz fűződő viszonyáról kérdezték. A Hvg.hu szerint Orbán azt mondta, hogy ő már a beiktatásán azt ígérte, hogy helyre kell állítani a szavak helyes értelmét, de ehhez nem sok segítséget kap az újságíróktól, mert “a politikai tanácsadó egy jogi kifejezés és nem azt jelenti, hogy kivel szokott az ember beszélgetni”.

“A politikai tanácsadó nálunk jogi kifejezés. A miniszterelnökségen és a minisztériumokban is dolgoznak politikai tanácsadók. Hogy én kire hallgatok még a feleségemen kívül, az meg az én dolgom, mert én vállalom a felelősséget a döntéseimért”, mondta. 

Orbán a Habonnyal szembeni találgatásokat a magyar kávéházi kultúrán felnőtt embereknek tulajdonítja, mert “a politikai leskelődés, a politikai peepshow egy népszerű dolog”. 

Az őt kérdező népszabadságos újságírónak azt mondta, hogy küldje el ő is, ha van politikai tanácsa, és akkor megírhatja, hogy a Népszabadság újságírója politikai tanácsokat ad Orbánnak. 

A miniszterelnök szerint a nemzeti konzultáció kérdéseinek felelőssége rá tartozik. “Ha bárgyúak, akkor is, ha értelmesek, akkor is. Az én nevemmel és az én kísérőlevelemmel mennek ki, mint eddig is”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik