Belföld

Egyetemi botrány: a HÖOK szerint sikerült szakokat megmenteniük

A hallgatói érdekképviselet közleményében azt írja: komoly eredményeket értek el az felsőoktatásról szóló egyeztetéseken.

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája úgy véli, komoly eredményeket sikerült elérniük a felsőoktatási szakokkal kapcsolatos egyeztetésen. „A HÖOK munkája révén több szak újraindulhat a jövőben” – írják közleményükben.

A hallgatói érdekképviseleti szerv kezdeményezésére, a szakmai szervezetek és az egészségügyért felelős államtitkárság támogatásával továbbra is meghirdetik majd az egészségügyi szervező alapszakot. Szintén lehet alapképzésen jelentkezni környezettan szakra és megmarad az interkulturális pszichológia és pedagógia mesterképzési szak, a neve azonban „társadalmi befogadás tanulmányokra” módosul. Meghirdethető marad a vizuális kultúra mesterképzési szak is, a szabad bölcsészet alapszaknál is marad a jelenlegi rendszer és minden specializáció.

Az agrárterület oktatása osztott képzési formában folytatódik, azok a szakmai területek, melyekre az elmúlt években kevesen jelentkeztek, szakirányként működnek tovább. A művészetközvetítés területén belül továbbra is lehet jelentkezni mozgóképkultúra és médiaismeret, képi ábrázolás, kézműves tárgykultúra és környezetkultúra szakra is.

A HÖOK folytatja a társadalmi tanulmányok, a műszaki menedzser, valamint a magyar mint idegen nyelv tanári szakkal kapcsolatos tárgyalásokat – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik