Belföld

Cáfolják a Zeneakadémia kancellárját

zeneakademia(430x286).jpg (zeneakadémia, )
zeneakademia(430x286).jpg (zeneakadémia, )

A tanszékvezetők és a hallgatói képviselet szerint nem igaz, amit Kupper András nyilatkozott, és rendkívüli szenátusi gyűlést hívtak össze.

A bizonytalan helyzet feloldása érdekében az egyetem szenátusának kilenc tagja kezdeményezte Vigh Andrea rektornál egy rendkívüli szenátusi ülés összehívását május 5-re.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanszékvezetői értekezlete és hallgatói önkormányzata kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében határozottan cáfolja a kancellár állításait. Leszögezik, hogy a Zeneakadémia működésével kapcsolatos kérdéseket alapvetően az intézmény belügyének tartják. “A jelen helyzet elkerülhető lett volna, ha Kupper András együttműködési kötelezettségét betartva gyakorolja törvény adta jogait. Sajnos nem így történt” – írják.

Szerintük a kancellár részéről már az szervezeti működési szabályzat előkészítése során érzékelhető volt az együttműködési készség hiánya: “Megfelelő előzetes egyeztetés nélkül terjesztette be a szabályzat első tervezetét, amely ráadásul súlyosan csorbítani kívánta a rektor és a szakmai vezetés jogköreit.” A Kupper András által javasolt szervezeti felépítés szükségtelen párhuzamosságokat eredményezett volna, s ezek gazdasági vonzatait semmilyen számítással nem támasztotta alá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik