Belföld

Putyin motorosainak holdingja oktatta a magyar rendőrhallgatókat

Alexander Zaldosztanov, Putyin (Alexander Zaldosztanov, Putyin)
Alexander Zaldosztanov, Putyin (Alexander Zaldosztanov, Putyin)

Egy hírhedt orosz motorosbandához közel álló cég biztonsági képzéseket szervez Magyarországon is. A Közszolgálati Egyetem belekóstolt ebbe. A holdinghoz közel álló motorosok vezetőjét már kitiltották az USA-ból a Krím bekebelezésében betöltött szerepe miatt.

A Vlagyimir Putyin orosz elnökkel jó kapcsolatot ápoló Éjszakai Farkasok (Nocsnije volki) orosz motorosbandával is jó viszonyt ápol az a biztonsági cég, ami magyar rendőröknek is tartott képzéseket – írja az Átlátszó Oktatás. A Farkasok nem egy egyszerű, keménykedő motorosbanda, az Egyesült Államok szerint részt vettek a Krím megszállásában is, vezetőjüket Alekszandr Zaldosztanovot pedig kitiltották Amerikából. Legutób azzal kerültek be a hírekbe, hogy a második világháborús emlékmotorozásuknak beintettek a lengyelek és németek, megtagadva a vízumot.

Az Átlátszó Oktatás idézi a lengyel New Eastern Europe lapot, ami szerint a bandához kapcsolódó holding egy csomó lerakatot üzemeltet Európa-szerte, illetve több száz azonnal bevethető, különlegesen képzett taggal rendelkezik. A banda tagja például Gennagyij Nyikulov, aki a Volk Védelmi Struktúrák Holding igazgatója, volt szovjet légideszantos, a Krím egyik megszállója.

 

A holding biztonsági szolgálata vállal magánnyomozást, fegyveres és fegyvertelen objektumvédelmet, személyvédelmet, szállítmányvédelmet, valamint foglalkozik hazugságvizsgálattal, adósságbehajtással és követőrendszerek felszerelésével és figyelésével is – írja a lap. A biztonsági szolgálat egy moszkvai részlege Zaldosztanov és Nyikulov közös tulajdonában áll. Zaldosztanovról jó tudni még, hogy sok pénzt kapott az állami és moszkvai költségvetésből.

A holdingnak nemzetközi hálózata is van, az International Center for Special Training a “Wolf” képzési központokat egyesíti. Oktatják a szisztyema nevű küzdősportot, késharctréningeket, de egyéb különleges képzéseket is, akár katonáknak is. Németországban, Svájban, Szerbiában, Olaszországban, Tajvanon és Magyarországon vannak központok, a képzéseket Gyenisz Rjauzov vezeti. A magyarországi központot Támcsu Tibor képviseli. Rjauzov maga is többször járt Magyarországon, még a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen is tartott képzést és szemináriumot. Az Átlátszó Oktatás emiatt megkereste az egyetemet, de még nem kaptak választ kérdéseikre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik