Belföld

Nyakunkba szakadhat az ég

zivatar (zivatar, eső, vihar, )
zivatar (zivatar, eső, vihar, )

Vasárnap az esti órákban kialakulhat egy-egy zivatar, amelynek közelében 50-60 km/órás szél is jöhet. Hétfőtől alaposan megváltozik az időjárás, csütörtökön pedig még fagy is jöhet.

Vasárnap napközben az ország keleti részén megvastagszik, nyugaton átmenetileg csökken a felhőzet, így több-kevesebb napsütés szinte mindenütt várható. A délutáni órákban többfelé erőteljes gomolyfelhő-képződésre, helyenként záporokra, néhol zivatarra számíthatunk. Az Alpokalján és a Kisalföldön gyenge lesz a légmozgás, másutt viszont megélénkül, az Alföldön meg is erősödik a délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20, 25 fok között valószínű. Késő este 12, 17 fokra számíthatunk.

 
Fotó: MTI 

Hétfőn megváltozik az időjárás jellege. Többfelé lehet esőre, záporra, zivatarra egyaránt számítani, a felhős időszakok lesznek túlsúlyban, de csak a tartósan csapadékos területeken marad 20 fok alatt a csúcshőmérséklet.

A gomolyfelhő-képződés mellett még több órára kisüt a nap. Elszórtan alakulhat ki zápor, helyenként zivatar, nagyobb eséllyel az Északi-középhegység térségében. A déli szél többfelé megerősödik, északnyugaton és zivatarok környékén viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszaki hőmérséklet 9 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 27 fok között alakul.

Kedden mindenütt megvastagszik a felhőzet, országszerte várható eső, zápor, keleten zivatar is lehet. Az északnyugatira forduló szél megerősödik, több helyen viharossá is fokozódik. A legalacsonyabb éjszaki hőmérséklet 10 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 21 fok között alakul, a Dunántúlon lesz a hűvösebb.

Szerdán eleinte borult lesz az ég, majd napközben északnyugat felől csökken a felhőzet, és egyre nagyobb területen kisüt a nap. Keleten számíthatunk még további esőre, záporra, majd ott is megszűnik a csapadék. Az északnyugati szél erős, több helyen viharos lesz. A legalacsonyabb éjszaki hőmérséklet 4 és 11 fok között valószínű, legfeljebb néhol lehet talajmenti fagy. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul.

Csütörtökön sok napsütés, kevés fátyol- és gomolyfelhő várható, estig csapadék nem valószínű. A déli, délnyugati szél megélénkül. Hideg lesz a hajnal, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5 fok között alakul, talajmenti fagy nagy területen lehet! A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között valószínű.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik