Belföld

Megbukott Tarlós mamutcégének terve

tarlos-istvan(210x140).jpg (tarlós istván)
tarlos-istvan(210x140).jpg (tarlós istván)

Nem működött a Városigazgatóság, visszanyesik a hatásköreit. A BKK-tól szinte nem is kerül el feladat, pedig Tarlós István főpolgármester le akarta szalámizni a szervezetet.

Városigazgatóság Zrt. néven nagy tervet eszelt ki és hívott életre tavaly novemberben Tarlós István főpolgármester, aki át akarta alakítani a főváros közcégeinek rendszerét. Sok szolgáltatást ide vontak volna be, de belátták, ez így nem működik, és felülvizsgálták a koncepciót. Eszerint a BKV-t mégis a BKK fogja irányítani és felügyelni a jövőben, sőt a közlekedés fejlesztése is náluk marad. A BKK KÖzút nem fog kiválni, viszont a Parking Kft.-t beolvasztják a BKK-ba – írja a Nol.hu. Az Enviroduna Kft. sem olvad bele a Városigazgatóságba.

A lap szerint az önkormányzat felelősségi körébe tartozó döntések előkészítője és véleményezője lesz a Városigazgatóság Zrt., és koordinálja a közszolgáltató cégek működését is. A városüzemeltetési koncepciók kidolgozásáért és végrehajtásáért is a városigazgató (jelenleg Bán Tamás) felel majd. Bán amúgy 1,9 millió forintos fizetésért dolgozik, de emellé 500 ezer forintot kap még igazgatósági elnökként is. A többi igazgatósági tag havi 450 ezer forintot kap, a felügyelőbizottsági elnök 350 ezret, az fb-tagok 210 ezret kapnak. Csak az igazgatósági fizetések nőttek a felülvizsgálat nyomán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik