Belföld

A mentősök már a taxisok között toboroznak sofőröket

A mentőszolgálat nem állítja, hogy sofőrhiány van, de akinek kedve van, az menjen mentőzni. A taxisok közt terjedt el egy levél, amiben az OMSZ mentőzésre ösztönzi őket.

Nem túl jó a helyzet a mentőszolgálatnál, ugyanis az Index szerint a taxisok közt keresnek mentősofőröket. A lapnak a City Taxi egyik taxisa küldött tovább egy levelet, amiben ez áll:

Ezúton kérjük az önkéntes mentő gépkocsivezetői szolgálatra jelentkező kollégákat, hogy 2015. április 26-án 15 órakor legyenek kedvesek megjelenni az egyeztetésen a Markó utcai OMSZ központ dísztermében. Tisztelettel a Vezetőség

Az e-mail a City taxisai körében terjedt el. Kiderült, egy volt mentős szervezi az önkénteseket. Száger Péter elmondta, nyolcszor nyolc órás tanfolyamot indítottak, amire kb. negyvenen jelentkeztek. Csak ezzel a tanfolyammal ülhetnek be mentőautóba.

Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője megerősítette a hírt, mondván nagy hangsúlyt fektetnek a személyi állomány feltöltésére. Munkaerőhiányról nem beszélt, diplomatikusan annyit mondott, hogy a mentők “munkaerőigénye dinamikusan, szinte napról napra változó adat”, de aki kedvet érez magában a mentőzéshez, jelentkezzen bátran.

A dolognak amúgy nincs jogi akadálya, a törvény és a mentők szabályzata is engedi az önkéntes munkát, sőt Győrfi szerint egy személyszállító cég egy csoportja már meg is kereste őket hasonló szándékkal. Aki jelentkeztne, annak kell erkölcsi bizonyítvány, B, vagy optimális esetben C kategóriás jogosítvány, érettségi bizonyítvány, gyakorlati tapasztalat, megkapja az említett egészségügyi képzést és már szirénázhat is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik