Belföld

Három embert tiltottak el a meccsnézéstől

futballkapu (futballkapu, kapu)
futballkapu (futballkapu, kapu)

Önkényuralmi jelkép használata miatt többé nem léphetnek be MLSZ-es sporteseményekre.

Önkényuralmi jelkép használata miatt több évre eltiltott a Magyar Labdarúgó Szövetség és tagszervezetei által rendezett sportesemények látogatásától három embert a bíróság szerdán.

A Fővárosi Törvényszék honlapján olvasható közlemény szerint 2013. szeptember 22-én a Puskás Ferenc Stadionban megrendezett Ferencváros-Újpest bajnoki labdarúgó-mérkőzést követő percekben az egyik vádlott elővett egy horogkeresztes zászlót, és odaadta két társának, hogy mutassák fel csaknem ezer szurkoló és a rendőrök jelentétében.

A másod- és harmadrendű vádlott a zászlót magasba emelte és másodpercekig lengette, miközben náci karlendítést végzett.

A vádlottak cselekménye a köznyugalom megzavarására alkalmas volt, és a róluk készült fényképek szurkolói honlapokon is megjelentek, mondta ki a bíróság.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság szerdán kihirdetett elsőfokú ítéletében önkényuralmi jelkép használatának vétsége miatt N. L. elsőrendű vádlottat mint felbujtót 2 évre, P. Z. másodrendű vádlottat társtettesként 3 évre, H. Á. harmadrendű vádlottat szintén társtettesként 4 évre eltiltotta az MLSZ és tagszervezetei által rendezett sportesemények látogatásától. Az ítélet mindhárom vádlott vonatkozásában jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik