Belföld

Orbán megtagadta Habonyt

A kormányfő Miskolcon járt, ahová a fejlődés lehetőségét vitte el, újságírói kérdésre pedig azt válaszolta, a titokzatos főtanácsadót nem foglalkoztatja a kormány.

Autópálya épül Miskolc és Kassa között, folytatódik a Miskolc-tapolcai strandfürdő fejlesztése, miként a diósgyőri váré is, valamint ezerhektáros iparterületet alakítanak ki a borsodi megyeszékhelyen – ezt mondta egyebek mellett Orbán Viktor kormányfő a miskolci Városházán tartott sajtótájékoztatóján, kedden.

A Modern városok program keretében Borsod-Abaúj-Zemplén megye székhelyén a kormányfő Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) miskolci polgármesterrel a sajtótájékoztató előtt együttműködési megállapodást írt alá.

Erről Orbán Viktor azt mondta: eredményes tárgyaláson vannak túl, ennek a szerződésnek a hátterét az ország általános gazdasági fejlődése adja.

Habony van? Habony nincs

A sajtótájékoztató után az Index arra volt kíváncsi, kicsoda a titokzatos tanácsadó, mi a szerepe és kap-e állami fizetést.

„Ilyen nevű embert a kormány nem foglalkoztat, nincs rajta a kifizetési listán, minden egyébbel forduljon a népesség-nyilvántartóhoz” – válaszolta Orbán az atv.hu szerint. Ezután a portál riportere újra megpróbálkozott, rákérdezett, hogy Orbán áll-e valamilyen kapcsolatban Habonnyal. Erre a miniszterelnök azt válaszolta, „semmilyen hivatalos természetű kapcsolatban nem áll Habony Árpáddal”, majd hozzátette, nem is fog.

Orbán végül elmondta, nem tud mit kezdeni azzal, ha valaki tanácsadónak képzeli magát, vagy az újságok annak nevezik, a téma a lerázandó kérdések közé tartozik, nem kíván pletykákkal foglalkozni.

A miniszterelnök Andy Vajnával kapcsolatban is válaszolt újságírói kérdésre. Az MTI tudósítása szerint a filmügyi biztos kaszinókoncessziója kapcsán azt mondta, hogy nagy profitot kíván a szerencsejátékkal foglalkozóknak, azért, hogy több pénzt tudjanak az államnak befizetni. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik