Belföld

Kicsavarnák az egyetem kezéből a gyakorló iskolát

palkovics lászló (palkovics lászló)
palkovics lászló (palkovics lászló)

A felsőoktatási államtitkárság levélben közli a pécsi egyetem rektorával, hogy el kívánják venni tőlük a gyakorló általános iskolát. A minisztérium is a Klik is hallgat az ügyben.

Palkovics László, az Emmi felsőoktatásért felelős államtitkára levelet írt Bódis József rektornak és Jenei Zoltán kancellárnak, amiben közlik az érintettekkel, hogy el akarják venni tőlük a Pécsi Tudományegyetem 1. Számú Gyakorló Iskolát, a levél tárgyában egészen pontosan úgy fogalmaznak, hogy átadásra kerül a fenntartói jog – írja a Cink.

Az iskola azért kerül átadásra a Klikhez, mert a levél szerint túl sok a vezetőtanár, hozzájuk képest pedig túl kevés a pedagógushallgató. A Klik és a minisztérium nem válaszolt a Cink kérdéseire, az egyetem azonban igen.

Ők azt írják, hogy „a Pécsi Tudományegyetemhez érkezett levélben a felsőoktatásért felelős államtitkár kezdeményezte a kötelező véleményezési eljárás lefolytatását, amely a miniszter döntési jogkörének jogszabályi feltétele.”

Az államtitkári levélben kitűnik, hogy sorra kereshetik meg a gyakorló iskolák fenntartóit, így a jövőben újabb intézményi elvonások várhatóak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik