Belföld

Kényszerítették a felmondásra a tiltakozó nővért

Noverek-feketeben(960x640).jpg (Nővérek feketében)
Noverek-feketeben(960x640).jpg (Nővérek feketében)

Tüntetni sem engedték a Péterfy Sándor utcai kórház nővérét, ő felmondott, de egy szakszervezet vezetője szerint nem önszántából tette.

Hetekkel ezelőtt panaszkodott már, hogy nincs ideje a családjára és még ki sem fizetik a túlóráit. Most már tüntetni sem engedték, pedig csak fekete köpenyt szeretett volna fölvenni.

A Facebookon indított tiltakozást a többi ápolóval együtt. A fekete ruhával az egészségügy rossz helyzetére szerették volna felhívni a figyelmet. Az RTL Híradó korábban azt állította, a nővér felettesei nem engedték, hogy fekete ruhában tiltakozzon, ezért ő levette, és azonnal felmondott.

Nem önként távozott

Kiss László, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke a Borsnak arról beszélt, hogy „a korábban megjelent hírekkel ellentétben Sándor Mária nem önszántából adta be felmondását a kórház vezetőinek, hanem kikényszerítették belőle a nyilatkozatot”.

„Mária nagyon szeretne továbbra is a kórházban dolgozni, persze csak akkor, ha végre az egész egészségügyben tiszta viszonyok teremtődnek” – tette hozzá a szakszervezeti vezető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik