Belföld

Jég szakadhat a nyakunkba

Jegeso(960x640).jpg (jégeső)
Jegeso(960x640).jpg (jégeső)

Az érkező záporokat zivatarokat erős széllökések kísérhetik, a záporban pedig jégdara is eshet, amúgy 20 fok is lehet.

Kedden délutántól elsősorban a keleti országrészben észak felől záporok, helyenként zivatarok alakulnak ki. Erősebb záport vagy zivatart 70 km/h feletti széllökés kísérhet. A záporban jégdara is hullhat – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szöveges figyelmeztetéséből.

Az előrejelzésből kiderül, hogy napközben gomolyfelhő-képződésre számíthatunk nyugaton sok, de keleten is többórás napsütéssel. Késő délutántól a Dunától keletre szórványosan várható zápor, néhol zivatar. Többfelé megerősödik az északnyugati szél, a Dunántúl északi felén, a főváros térségében és zivatarok környékén viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet jellemzően 13 és 18 fok között alakul, de a Dunántúl nyugati felén 19, 20 fok is lehet. Késő estére 8 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet.

Fotó: MTI 

Szerdán a Dunántúlon inkább csak fátyolfelhők lehetnek az égen, másutt a többórás napsütés mellett nappali gomolyfelhő-képződés várható. Legfeljebb keleten alakulhat ki néhol zápor. Az északi, északkeleti szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +7 fok között várható, fagy szélcsendes helyeken valószínű, illetve a talaj mentén több helyen is 0 fok alá hűl hajnalra a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul, nyugaton lesz a melegebb.

Csütörtökön napos idő várható, délutántól nyugat felől egyre több fátyolfelhővel. Estétől északnyugaton megvastagodhat a felhőzet, és a határvidéken egy-egy zápor, zivatar is előfordulhat. A délies szél többfelé megélénkül, északnyugaton meg is erősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 2 és 7 fok között valószínű, de a fagyzugos helyeken gyenge fagy még lehet, illetve a talaj mentén nagyobb területen 0 fok alá hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul.

Pénteken gyakran lesz erősen felhős az ég, többnyire csak rövid időszakokra süt ki a nap. Több helyen valószínű eső, zápor, helyenként zivatar is előfordulhat. A szél északnyugatira, nyugatira fordul, és néhol megerősödik, zivatar idején viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszaki hőmérséklet 3 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul, északnyugaton lesz a hűvösebb.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik