Belföld

Rezesova magyar állampolgár lenne

A négy halálos áldozattal járó balesetet okozó Rezesova jelenleg börtönbüntetését tölti, de közben azon gondolkodik, hogy kérni fogja a magyar állampolgárságot.

Pozsonyi lapértesülések szerint a kilenc éves börtönbüntetését töltő Eva Rezesova gondolkodik azon, hogy kérni fogja a magyar állampolgárságot, de hozzátartozói szerint még nem hozta meg a végső döntést, írja a Népszabadság.

A lap szerint gyermekei miatt gondolkodik az állampolgárság felvételén, ugyanis a 15 éves Alexandra és a 6 éves Ella egyre nehezebben viselik édesanyjuk távollétét, ugyanis csak havonta egyszer látogathatják meg Rezesovát magyarországi börtönében. Korábban írtunk arról, hogy alig látja a szlovák nő a gyermekeit. Azonban ha az elítélt magyar állampolgár lenne, akkor a jelenleg hatályos törvények szerint havonta többször is találkozhatna gyermekeivel.

 Kép: MTI

Ellenben ha megkapja az állampolgárságot, akkor a szlovákot veszíteni el a szomszédos ország jogszabályainak értelmében. A lap szerint elvi akadálya nincs annak, hogy Rezesova magyar állampolgár lehessen, jól beszéli a nyelvet és felmenői között – apai ágon – szinte mindenki magyar származású.

A végzetes baleset 2012augusztusában történt az M3-as autópályán. Az ittas nő egy kocsinak ütközött, hátulról szaladt bele a járműbe, amely így nekicsapódott a szalagkorlátnak. Az autó kigyulladt, benne négy utasával. Hárman bennégtek a kocsiban, negyedik társukért küzdöttek az orvosok, de két nappal később ő is meghalt a kórházban. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik