Belföld

Orbán őszre időzíti a nagy dobást

orbán viktor (orbán viktor, )
orbán viktor (orbán viktor, )

Kormányzati forrásokból úgy tudja a Népszabadság, hogy a miniszterelnök nem tervez átalakítást a kabinetben a tapolcai vereség miatt.

Orbán Viktor a lap szerint számít arra is felkészült, hogy a Fidesz adminisztráció népszerűsége zuhanni fog a nyáron, de továbbra is úgy látja, hogy pártja az egyetlen erő, amelyik egy általános választáson győzelmet szerezhetne.

A Jobbik tapolcai diadalával sem történt lélektani fordulat a kormányzati értékelések szerint, ám a vereség komoly figyelmeztetés volt.

A Népszabadság úgy tudja, a miniszterelnök, ősszel kezdené meg a kormányzás “új szakaszát”, az október-novemberre tervezett Fidesz-kongresszussal. A Habony-féle jobboldali új médiaportfólió “teljes harckészültségét” is őszre időzítik.

Emellett a források elárulták, hogy teljes gőzzel zajlik Simicska Lajos érdekeltségeinek felszámolása minden gazdasági és államigazgatási poszton. Kérdés, hogy a NAV-elnök Vida Ildikó eltávolítása háborút indítana-e.

Orbán Viktor folytatja országjárását, illetve csökkentené a kormányülések gyakoriságát is. Helyettük úgynevezett „kormánynapokat” tart majd a kormányfő, amikor is egy-egy miniszterével konzultál.

Jó hír az államigazgatásban dolgozóknak, hogy valószínűleg 30-50 százalékos fizetésemelésre számíthatnak. A kormányzat ezzel a lojalitásukat szeretné növelni.

A lap forrásai azt valószínűsítik, hogy Orbán Viktor nem fogja átalakítani a kormányt a közeljövőben. Új csapattal valószínűleg 2016 végén, 2017 elején lép színre már a 2018-as választásokra koncentrálva, de bármikor előfordulhat váratlan személycsere – tették hozzá.

Balog Zoltán humán erőforrás miniszter cáfolta a lapnak, hogy Orbán Viktor bizlama megrendült volna Zombor Gábor egészségügyi államtitkárban. A tárcavezető szerint a kormányfő támogatta a koncepcióját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik