Belföld

Vida Ildikó ügyvédjéhez fordult az Országos Roma Önkormányzat

Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) szerint Vajda László, Lakatos Oszkár és Makai István méltatlan és igaztalan vádakkal illette a szervezetet.

Az Országos Roma Önkormányzat a méltatlan és igaztalan vádaskodásaik miatt megbízást adott dr. Futó Barnabás ügyvédi irodájának Vajda László, Lakatos Oszkár és Makai István ellen a büntetőjogi és polgári peres eljárások megindítására – juttatta el közleményét az MTI-hez az ORÖ.

Mint ismeretes, Makai István, a Roma Polgári Tömörülés elnöke, Vajda László, a Lungo Drom alelnöke, Lakatos Oszkár, a Lungo Drom Heves megyei elnöke az ORÖ gyanús autóbérleti ügyei kapcsán szólaltak meg. Az ORÖ tagjai a szervezet nagy sajtóérdeklődést kiváltó, homályos pénzügyei kapcsán hoztak létre „alternatív vizsgálóbizottságot”, amely elsőként az autóbérléseket nézte volna át.

A testület nemrégiben iratbetekintéssel egybekötött sajtótájékoztatót hívott össze az ORÖ fővárosi, Dohány utcai épületébe, de hiába csengettek, nem tudtak bejutni a székházba a testület tagjai.

Makai akkor azt mondta: az ORÖ korábbi elnökének tisztáznia kellene a helyzetet a Híd a világába programmal kapcsolatban. Szerinte ugyanis Farkas Flórián visszaélt a magyar társadalom, ezen belül a roma közösség, de a kormány és a miniszterelnök bizalmával is. Vajda István pedig kijelentette: sok roma önkormányzati képviselő keresi meg azzal, hogy akár tüntetnének is, csak tegyenek lépéseket, mert szerintük Farkas Flórián “nem alkalmas a magyarországi cigányság további vezetésére”. Lakatos Oszkár pedig úgy látta: jogszabályellenes, hogy a képviselők nem tudtak betekinteni az iratokba.

Az ORÖ egyébként nem akármilyen ügyvédi irodát bízott meg képviseletével: dr. Futó Barnabás nevével Vida Ildikó kapcsán is találkozhattak, ő segítette a NAV-vezért is a Goodfriend-ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik