Belföld

Neptun Iskola: megzavarta a beiratkozást a tankerületi igazgató

Hiába kérték a szülők és a tanárok, az iskolát még mindig be akarja zárni a Klik. Csütörtök reggel az intézményben megjelent a tankerületi igazgató, hogy hozzon a szülőknek egy formanyomtatványt arról, hogy az éppen beíratott gyermekeik lehet, hogy mégsem ide járnak majd.

A keddi rendkívüli szülői értekezlet után a Neptun Általános Iskola tanárai és a szülők kéréssel fordultak a Klebelsberg Intézményközpont vezetőjéhez, Hanesz Józsefhez, hogy ne zárja be az iskolát. Kérésükre nem érkezett semmilyen jelzés, ehelyett csütörtök reggel 8-kor egyszercsak megjelent az intézményben a tankerület igazgatója – a beiratkozás kezdetén.

Tyukász Tamás meghozta a választ, amely szerint az iskolabezárásra azért kerülhet sor, mert alacsony a kihasználtság. Bár korábban a kínai-magyar iskola helyigényét jelölték meg indokként, ez mára eltűnt az érvrendszerből. Tyukász egy formanyomtatványt is hozott, amit a most beiratkozó gyerekek szüleinek szánt. A dokumentumban az áll, hogyha a szülők ide íratják a gyerekeiket, akkor szeptembertől lehet, hogy nem is ebbe az iskolába, hanem a kerület három másik intézményébe járnak majd. A Klik már közel egy hete nem válaszol a kérdéseikre.

Korábban már beszámoltunk az ügyről: a tantestület tagjai egyszer csak, a semmiből levelet kaptak, hogy jövőre nincs többé iskola. A szülők az internetről szereztek tudomást az ügyről, egy héttel a beiratkozás előtt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik