Belföld

Megvezethették Orbánt a közmédia átalakításával

orbán viktor (orbán viktor, )
orbán viktor (orbán viktor, )

A Hetek fideszes forrásai szerint a pártban Habony Árpád szerepének tisztázását várják.

Szervezeti kiürülés, döcögős médiaátalakítás és a pártvezetés körüli morális deficit – a Heteknek megszólaló fideszesek erre vezették vissza a kormánypárt vasárnapi tapolcai vereségét. Október óta tartó vesszőfutásának talán legfájóbb pofonját kapta a Fidesz azzal, hogy a Jobbik nyerte a tapolcai körzetet – írja a hetilap.

A fideszes képviselőjelölt, Fenyvesi Zoltán kampánycsapata konkrétan belőle, családtagjaiból és barátokból állt, másnak nem volt olyan fontos a győzelem, hogy tegyen érte – mondták a Hetek fideszes forrásai. Az Orbán Viktorra az utóbbi időben egyre nagyobb hatást gyakorló Habony Árpádot pedig egyre jobban leköti a médiabirodalom-építés, miközben egyre gyakrabban és egyre kellemetlenebb kontextusban kerül a nyilvánosság érdeklődésének középpontjába.


Fotó: MTI 

Eközben a Fidesz számára egyre kellemetlenebb brókerbotrány-sorozat kezelése Giró-Szász Andrásra hárul, míg Lázár János energiáinak jelentős részét a Budapest és Brüsszel közt szétzilálódott viszony rendezése köti le. Rogán Antalnak pedig épp elég baja van a belvárosi ingatlanbotránnyal, melyben a Fővárosi Főügyészség váratlanul mégis elrendelte a nyomozást.

A Hetek által megkérdezett fideszesek szerint Orbán last minute tapolcai szereplésének komoly szerepe volt abban, hogy a jobbikos Rig Lajos nem verte meg még jobban Fenyvesit. Az egyik képviselő szerint a Jobbik a saját táborát hiánytalanul el tudta vinni vasárnap a választásra, míg a Fidesz nem.

A pártban a Simicskával való összeveszés után főleg a Hír TV kiesését tartják óriási veszteségnek. Egy vezető fideszes forrás szerint „valaki bebeszélte Orbánnak, hogy az állami tévé és rádió milliós elérésre képes” és bőven pótolni fogja Simicska médiáját.

A párttagok szerint megkerülhetetlen Habony Árpád jelenlegi és jövőbeni szerepének tisztázása: a rezsicsökkentésre épített 2014-es kampány óta rendkívüli hatása van Orbánra, de az önkormányzati választás óta nem működik a receptje – mondták.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik