Belföld

Kiégtek a tűzoltók Bakondi idején

BakondI-Gyorgy(430x286).jpg (BakondI György)
BakondI-Gyorgy(430x286).jpg (BakondI György)

Az új főigazgatótól többet várnak a szakszervezetek.

„Bakondi György a szakszervezeti vezetőkkel sem találta meg a közös hangot. Hozzáállását más vezető is példaként vette. A tűzoltók szívatására, megalázására és fenyegetésére azért volt energia…” – idézi a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete a lánglovagok.hu nevű szakportál írását.

Az érdekvédők szerint a kiragadott részlet jól mutatja, hogy ők minden esetben kiálltak a tűzoltók jogaiért. A szakszervezet azt reméli, hogy az újonnan kinevezett megbízott főigazgató másképp áll majd az érdekképviseleti szervezetekhez, hiszen mindkét fél érdeke a szervezet jobb, hatékonyabb működése, „a kölcsönös bizalom és megbecsülés alapján”.

A szakszervezet által idézett lánglovagok.hu – a belügyminiszteri dicshimnusszal ellentétben – Bakondi Györgyről azt szedi össze, milyen „jelentős károkat okozott a magyar mentő tűzvédelemben”. Főigazgatóságához kötik nemcsak a nagy tudású tűzoltók jelentős részének eltávolítását (ami miatt volt katonatisztek, határőrök játszótere lett a katasztrófavédelem), hanem azt is, hogy egy „kiszivárgott pszichológiai jelentés szerint a tűzoltóknál a kiégés jelei tapasztalhatók”. A teljes cikk itt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik