Belföld

Csizmadia: a Békemenet a nehéztüzérség

Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítója a Népszabadságnak mondta el, hogy egyelőre miért nem szerveznek békemenetet.

„A békemenet ma is előhívható, de ennek most nincs itt az ideje” – mondta el a Népszabadságnak Csizmadia László, a békemenet egyik szervezője. A kijelentés előzménye, hogy Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője a tapolcai Fidesz-vereség után azt mondta: „Ma nem lehetne békemenetet szervezni, mert a menetelők vagy áthúznának a Jobbikhoz, vagy otthon maradnának.”

Csizmadia a Népszabadságnak azt nyilatkozta: valóban voltak, vanna hibák a Fidesz körül, ezeket a „társadalomra ható hibákat” mielőbb fel kell tárni és ki kell javítani, mert a kormányzásra alkalmatlan, a társadalmat kihasználó, „reményeket árusító” Jobbik győzte le a kormánypártot.

Félmillió

A békemenettel kapcsolatban kijelentette: ma is tudnának „ötszázezer” embert az utcára vinni, de ennek nem most van itt az ideje. „A menettel nem szabad visszaélni, az nem erőfitogtatásra való, arra nem használhatjuk, hogy megmutassuk, többen vagyunk, erősebbek vagyunk” – mondta el a lapnak Csizmadia, aki hozzátette: csak nagy ügyek esetén szabad előhívni a menetet, mert az nehéztüzérség, nem könnyűlovasság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik