Belföld

Csaláshoz falaz a kormány az LMP szerint

Játszóterek helyett „korhadó rönkfákat” kaptak az önkormányzatok, a pénz meg eltűnt. Az EU megvonta a támogatást, a kormány viszont tartja a hátát.

Közpénzből akarja eltüntetni a kormány a lopás nyomait azzal, hogy a költségvetésből finanszírozza 145 önkormányzat játszótér-felújítását – véli Sallai R. Benedek, az LMP képviselője.

A játszótereket az Európai Unió finanszírozta volna, a csalás elleni hivatal azonban megállapította, hogy az érintett önkormányzatok modern játszóterek helyett csak „néhány korhadó rönkfát” kaptak, a pénz pedig eltűnt.

Sallai szerint a kormány most ahelyett, hogy megkeresné a bűnözőket, helytáll helyettük és kifizeti a büntetést. A kabinet 1,8 milliárd forintot vállalt át, de elképzelhető, hogy legközelebb 700 milliárd forintot kell kifizetnie, ami már a teljes magyar fejlesztéspolitika összeomlását eredményezheti.

A képviselő szerint ha ez bekövetkezik, az a költségvetést is veszélybe sodorhatja, sőt később államcsőd következhet be, ha az állam nem tudja emiatt finanszírozni működését.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik