Belföld

Semmi jobbikos cukiság, Hitler-emléktúrát reklámoz a Betyársereg

vona (vona)
vona (vona)

Az ATV-nek tűnt fel, miként hirdeti a Betyársereg honlapja főoldalán az emléktúrát, saját terjeszkedését a Balaton-felvidéken és a Jobbik történelmi sikerét.

„Adolf Hitler születésnapi emléktúra szombaton! A Vértesalja Gyermekei idén a Harmadik Birodalom vezérére egy emléktúrával emlékezik.” A Betyársereg ehhez még hozzáteszi, hogy „a liberálisokat és egyéb gyökértelen népeket most biztos elönti a félelem, de emlékezni kötelességünk és az igazságot nem tudják elvenni tőlünk!”.

Az ATV emlékeztet rá, hogy korábban Sneider Tamás (Jobbik), az Országgyűlés alelnöke egy kiszivárgott hangfelvételen arról beszélt, munkamegosztás van pártja, a Betyársereg és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) között. Később Sneider az ATV-ben azt mondta, a Betyársereghez annyi közük van, hogy néhány rendezvényen összefutnak.

A Betyársereg honlapján testvérszervezetének nevezi a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalmat, külön megemlékezik arról, milyen remek találkozót tartottak a Balaton-felvidéken,  ahova „a tagságon kívül a támogatók és a szimpatizánsok is a harcosokkal tartottak, illetve arról, hogy történelmi sikert aratott a Jobbik Tapolcán.A Betyársereg a nemzeti pártnak és Rig Lajosnak gratulál. „A parlamenti munkához erőt és kitartást kíván a Betyársereg! Csak így tovább ezen az úton!”

Vona Gábor néhány napja azt mondta, a Jobbik néppártosodni akar, saját vadhajtásaikat „le fogja nyesni”. Az antiszemita, illetve cigányellenes tagok és szavazók felé azt üzente: a Jobbiknak nincs és nem is lesz olyan programpontja, amely faji, vallási vagy bármilyen alapon különbséget tesz az emberek között. Ha valaki akár támogatóként, akár tagként erre számított volna, valószínűleg tévedésből van a Jobbikban. Vona arra kérte az érintetteket, keressenek maguknak másik politikai pártot.

Ehhez képest februárban Novák Előd is felszólalt azon a megemlékezésen, amit a Hitler-túrát szervező Vértesalja Gyermekei és a HVIM szervezett a 70 évvel ezelőtti budavári kitörés kapcsán – emlékeztet az ATV és közread egy 2013-as fotót, amelyen Vona Gábor átkarolja a Betyársereg vezetőjét. 

Forrás: ATV

Az ATV cikke végén megemlíti, hogy korábban az N1TV is megemlékezett Hitler születésnapjáról. Ez az az internetes  televízió, amelynek a minap a HírTV-től viharosan távozó Kisberk Szabolcs lett a főszerkesztője. Ő a Jobbikhoz közeli Alfahírnek azt mondta,  mindig próbált független újságíróként dolgozni, nem pártmegrendeléseket teljesíteni. Ő nem szeretné egyik pártot sem minősíteni, de jól látszik, hogy az a durva lejárató kampány, ami ellen egy éve még a jelenlegi kormánypárt is felszólalt, most melyik oldal sajátja”. 

Az N1TV indulásáról annak idején a világsajtó is beszámolt. Az AFP kiemelte, hogy azt Vona Gábor harangozta. A Jobbik elnöke ugtyanakkor Facebook-bejegyzésében a Hitler-híradóra úgy reagált, hogy szerencsétlen bármelyik XX. századi diktátor emlegetése híradókban. Vona Gábor akkor azt írta: “Május 1-én fogom bemutatni könyvemet, amelyben külön fejezetet szentelek Hitlernek, annak, hogy miért tartom őt kora torzszülöttjének, ajánlom ezt Karácsony Gergely figyelmébe is. Egyúttal remélem, hogy a nem várt reklám hatására egyre többen nézik majd az N1 internetes tévé híradóit.” Arról nem írt a bejegyzésben, hogy a pártnak milyen kapcsolata van az online N1 híradóval.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik