Belföld

Orbán intézkedik a kórházi tartozások ügyében

A miniszter és az államtitkár nem reagált a kórházi beszállítók megkeresésére, a miniszterelnökig kellett menniük, hogy történjen valami.

Hatott a kórházi beszállítók levele, amit személyesen Orbán Viktornak írtak – írja az Index. A vállalkozások azt panaszolták el, hogy súlyos milliárdokkal tartozik nekik az állam, a miniszterelnök pedig ma felkérte az emberi erőforrások miniszterét és a nemzetgazdasági minisztert, hogy a jövő hétre dolgozzanak ki kormányhatározatot a kórházak adósságának rendezésére.

A beszállítókat képviselő Egészségügyi Technológiai és Orvostechnikai Szállítók Egyesülete, valamint az Orvostechnikai Szövetség arról írt Orbánnak, hogy a kórházak tartozása naponta 150 millió forinttal nő, ez olyan barkácsmódszerekre kényszeríti a kórházakat, ami súlyosan veszélyezteti a betegellátást.

A problémára korábban Balog Zoltán miniszter és Zombor Gábor államtitkár figyelmét is próbálták felhívni, tőlük viszont nem kaptak választ.

Az eset azt sejteti, hogy a magyar politika a hódmezővásárhelyi néni ügyeitől az egészségügy átalakításáig ugyanúgy néz ki: a nagyfőnöknek kell szólni, hogy soron kívül elintézze a problémát – írja a portál.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik