Belföld

Lázár megint odaszólt Simicskának

Lázár János, Giró-Szász András sajtótájékoztató (Lázár János, Giró-Szász András sajtótájékoztató)
Lázár János, Giró-Szász András sajtótájékoztató (Lázár János, Giró-Szász András sajtótájékoztató)

Enélkül már nincsen csütörtök. Lázár szerint nem kellene azt az országot bántani, amiből korábban jól élt.

Az Európai Bizottság segítségét kéri a kormány, hogy kiderüljön, valóban vizsgálódott-e az Európai Unió csalás elleni hivatala, az OLAF az M4-es autópálya ügyében, mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön.

Lázár egy birtokukban lévő levélre hivatkozva azt mondta, hogy az OLAF vizsgálódhat vagy vizsgálódhatott az M4 ügyében, és a kilométerenkénti magas ár miatt kockázatot látott a beruházásnál.

Lázár János emlékeztetett, hogy a kormány leállította az M4-beruházást, majd jelezte, hogy a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) már tárgyalt is az érintett cégek képviselőivel. Eddig minden alvállalkozót kifizettek, és természetesen a fővállalkozókat is kifizetik az elvégzett munka arányában.

Korábban viszont arról is szó volt, hogy az OLAF eleve nem vizsgálhatta az M4-es építését, mert a projektben nem volt uniós pénz. A hivatal csak ott vizsgálódhat, ahol uniós támogatás is van. 

Lázár a Hvg.hu szerint oda is szólt az egyik építő cég, a Közgép tulajdonosának, Simicska Lajosnak. Név említése nélkül azt mondta, elvárja, hogy ne támadja azt az országot, amiből az elmúlt négy évben “jól élt.”

Az Index szerint Lázár név szerint is beszólt a cégvezetőnek. Azt modnta, “nagy a szerelem Simicska és a Jobbik között”: Ezzel arra célzott, hogy szerinte a közterületi plakátokat Simicska plakáthelyeire rakta ki a Jobbik. “Ez az együttműködés Simicska Lajos ízlése és a Jobbik ízlése”, mondta. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik