Belföld

Gulyás: az illiberálisok tehetnek a Jobbik előretöréséről

A liberálisoknak nevezett illiberális megmondóemberek sokszor kiáltottak farkast – mondta a parlament fideszes alelnöke a Heti Válasznak adott interjújában.

Mikor az Heti Válasz a jobbikos Kötél János, Rig Lajos és Kulcsár Gergely szélsőséges nézeteiről, és sikereikről kérdezte Gulyás Gergely elmondta: „Ha a helyzet nem volna szomorú, szívesen nevetnék azoknak az önmagukat liberálisnak, valójában illiberális megmondóemberereknek a felelősségén, akik 1990 óta minden jobboldali kormányzás alatt folyamatosan náciveszélyt kiáltottak.”

Majd később megerősíti, hogy a budapesti „liberálisok” határozták meg, hogy mit jelent a szélsőjobboldali veszély. Antall József, Boross Péter és Orbán Viktor is beleesett ebbe a kategóriába. szerinte a mesebeli „jön a farkas” felkiáltással állunk szemben.

Szerinte sem kézlegyintéssel nem szabad elintézni, sem pánikba nem kell esni az időközi választások eredményeitől. Úgy véli, vélhetően az elmúlt hat hónap vitatott döntései és a Fideszt ért támadások elbizonytalanították a választóikat, ezért maradtak otthon.

“A Fidesz továbbra is értékközösség, de ezt minden döntésnek vissza kell tükröznie” – mondta Gulyás, aki szerint a fideszes szavazók értékvilágával nem mehetnek szembe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik