Belföld

Felmondtak a gondozónők Martfűn

Január óta nem kapták meg fizetésüket a Kelet-magyarországi Humán Szolgáltató Központ dolgozói, így a gondozónők felmondása után az idősek ellátás nélkül maradhatnak – írja a Szoljon.hu

„Az első gyanús jelet akkor vettük észre, amikor egy tavaly év végi összejövetelen bejelentette a három vezető, hogy felmondanak. Mind a hárman, egyszerre. Akkor már gondoltuk, hogy decemberi fizetésünk késése ezzel összefüggésben állhat. Az év végi bért január közepén kaptuk meg, azóta egy fillért nem utalt át a munkáltató” – monda el az egyik gondozónő Szoljon.hu-nak.

A munkavállalók a múlt héten mondtak fel munkaadójuknak, így tegnaptól hivatalosan már senki nem gondozza a szolgáltató központtal szerződött időseket. Akik nincsenek kevesen: csaknem nyolcvan idős ember érintett, nekik a gondozónők nemcsak a bevásárlást, gyógyszerkiváltást intézték, hanem ténylegesen ápolták is őket.

Az anyagi gondokat az okozta, hogy a Magyar Államkincstár Hajdú-Bihar Megyei Igazgatósága átfogó ellenőrzést rendelt el 2013-ra vonatkozóan. A szolnoki telephelyen csalás gyanúja merült fel. A megállapított hibák miatt az Államkincstár előbb a tavalyi évre vonatkozó, később az idei normatív támogatás kifizetését is felfüggesztette. Ennek ellenére a szervezet a jövőben is működtetni kívánja szociális szolgáltatásait.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik