Belföld

Borókai a Fideszről: mélyülő bizalmi válság, hiányzó erény

Borókai Gábor Heti Válasz főszerkesztője (Borókai Gábor Heti Válasz főszerkesztője)
Borókai Gábor Heti Válasz főszerkesztője (Borókai Gábor Heti Válasz főszerkesztője)

A Heti Válasz főszerkesztője cikkében a tapolcai választás kapcsán elemzi a Fidesz helyzetét. Nem fest rózsás képet a kormánypárt állapotáról.

„Az ország már tudomásul vette, „beárazta” a kormány kiváló válságkezelését, és a folytatást figyeli. Azzal meg sok baja van” – írja Nix ugribugri! című cikkében Borókai Gábor, a Heti Válasz főszerkesztője a lap ma megjelent számában. Az újságíró szerint ezért van az, hogy a Jobbik ott verte meg a Fideszt, ahol egy évvel ezelőtt „még csak messzelátóval követhette annak háta közepét“. Emlékeztet: a Fidesz-szavazók „majd’ fele megint otthon maradt”, a résztvevők többsége pedig elégedetlen a kormányzás „kiszámíthatatlanságával, stílusával“.

Mélyülő bizalmi válság jelei azonosíthatóak az éterben. Nem kis részben azért, mert a Fidesz kapcsolata meggyengülni látszik a hétköznapi valósággal, amiből téves következtetések, rossz döntések sora következett már eddig is” – állítja Borókai, aki szerint nem tesz jót a Fidesznek, hogy „a vezérkarból néhányan győzelmi eséllyel indulhatnának a Kóka János-hasonmásversenyen.”

Az újságíró úgy látja: a bajok centrumát a közös ügy mibenlétében kell keresni. Emlékeztet: ha csak az éppen aktuális pillanat megnyerése a kormányzati cél, „akkor nyilvánvaló a mérce, a rendezőelv hiánya és a lecsúszás oka“. Borókai Gábor szerint „az erő azért van apadóban, mert az erény hiányzik mögüle.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik