Belföld

Apró részletekben utalták át a kilépő mentős utolsó fizetését

Kaotikus és teljesen kiismerhetetlen az a módszer, ahogy az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) a kilépő mentők utolsó fizetését utalja – írja a Blikk.

A Blikk mai számában Matisz Mariann esetét ismerteti, aki hét év után idén márciusban akasztotta szögre a mundért az OMSZ-nél. A szervezet csöpögtetve „ajándékozta meg” utolsó munkabérével, de az összegekről a mentőtiszt is csak találgatja, hogy mik lehetnek.

Matisz Mariann szerint bérpapírjaik mindig is kaotikusak voltak: „Tételesen soha nem szerepeltek rajtuk a pótlékok, amiket például a túlórákért, a délutáni vagy az éjszakai műszakokért kaptunk. Így korábban is csak megtippelni tudtam, mennyi fizetés érkezik hónap végén a számlámra” – mondta el a mentőtiszt a lapnak, aki hozzátette: többen kis füzetekben vezették a túlórákat, de előfordult, hogy az azok nem egyeztek a mentőállomás vezetőjének adataival.

Kilépése után fizetése első részletét, 48 296 forintot április 2-án utalták át, de még aznap 4500 forint is érkezett a számlájára. Ezután egy hétig egy fillért sem kapott, majd április 10-én újabb két részletet küldtek neki: egy 21 314 és egy 2250 forintról szóló értesítést is kapott.

A mentős utolsó fizetését 90 ezer forintra saccolja: „Három nappal később kaptam még 3558 forintot, amivel nagyjából lefedték a kimatekozott fizetésemet, de valószínűleg azt már soha nem tudom meg, valójában mennyit kereshettem az utolsó hónapban.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik