Belföld

A KDNP az osztrák vasárnapi zárva tartásnak örül

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) üdvözli az osztrák alkotmánybíróság döntését az üzletek vasárnapi zárva tartásáról.

Az osztrák alkotmánybíróság társadalompolitikai okokból elutasította az üzletek vasárnapi nyitva tartását akarók keresetét, megvédve a szabad vasárnapot – kezdi csütörtökön kiadott, Semjén Zsolt pártelnök által jegyzett közleményét a KDNP.

“Minden európai társadalomban megvan a heti pihenőnap, amelyet vallási, pihenési vagy társadalom- és családpolitikai alapon határoztak meg”, és ez felülír minden más érdeket, például a multinacionális cégek profitérdekét – írják.

A kisebbik kormánypárt szerint bebizonyosodott, hogy „teljes mértékben valótlan volt Demján Sándor és Dávid Ferenc (VOSZ) és Gaskó István (Liga Szakszervezet) riogatása és politikai célzatú hisztériakeltése az elbocsátásokról és a forgalom jelentős visszaeséséről.” A KDNP úgy látja: éppen ezek ellenkezője bizonyosodott be.

„A KDNP keresztényszociális elkötelezettsége alapján minden velünk szembeni gyűlöletkeltés és gyalázkodás ellenére halad előre – az immár az osztrák alkotmánybíróság által is megerősített – úton” – zárja sorait a párt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik