Belföld

Szép új sportpályát kaptak a II. kerületi gyerekek, csak nem használhatják

II. kerületi Áldás Utcai Általános Iskola sportpályáját a szülők szerint Láng Zsolt polgármester időbeosztása miatt nem tudták átadni. Az iskola nem megbízható ivókútról, száradó festékről beszél.

A Szemlőhegy és a Rómer Flóris utca sarkán egy régóta használaton kívüli telken kézi- és kosárpálya épült az iskola tanulóinak, ők azonban nem vehetik használatba azt. A II. kerületi polgármester, Láng Zsolt részvételével múlt hét pénteken lett volna az átadás, ám ez a következő péntekre tolódott. A polgármester ugyanis nem ért rá, és ezért a rendezvény egy hetet csúszott, ám a gyerekek addig nem használhatják a pályát – méltatlankodott az Indexnek az egyik szülő.

A portál megkérdezte Láng Zsoltot az ügyről a hivatal tájékoztatása szerint a halasztást az időjárási előrejelzésre hivatkozva maga az iskola kérte, a diákok pedig a halasztástól függetlenül igénybe vehetik a pályát. A cikk emlékeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteki napi jelentésére, amely szerint aznap derült vagy gyengén felhős idő volt, csapadék sehol sem fordult elő.

Az önkormányzat sajtóosztálya szerint direkt kérték, hogy a késedelmes átadás ellenére adják át a gyerekeknek a pályát. Az iskola igazgatója, Horváth Attiláné elismerte: valóban az iskola kezdeményezte az átadó elhalasztását, azóta nem tartottak testnevelés órákat az új sportpályán. Elmondta: a műszaki átadás megtörtént, de egyelőre még szárad a pályák felfestése és volt néhány kisebb műszaki hiányosság – például az ivókút még nem működött megbízhatóan – aminek elhárítása előtt nem lett volna helyes az objektumot használatba venni.

A II. kerület reagált

A II. Kerületi Önkormányzat sajtóreferense levélben reagált a cikkre. Eszerint „nem Láng Zsolt polgármester miatt halasztották el a pálya átadását, hanem azt az iskola kérte. Az önkormányzat azt tudomásul vette és készülünk az eheti átadásra.”

A sajtóreferens arról is tájékoztatta a Hír24 szerkesztőségét, hogy „egy pénteki átadóra nyilván a hét elején már készül az iskola. Az index.hu utólag lekérte az időjárás jelentést, ez nagyon frappáns tölteléke a cikknek, azonban ha megnézik az április 7-i előrejelzést, akkor arra a hétre csütörtök / péntek szakadó esőt és 10 fokot jósoltak.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik