Belföld

Médiahatóság: nem szabad elhallgatni a gyerekek bántalmazását

Aranyosné Börcs Janka (nmhh, )
Aranyosné Börcs Janka (nmhh, )

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) főigazgatója szerint mindenki tehet az iskolai bántalmazás, a megfélemlítés ellen.

Kapcsolódó cikkek

A megfélemlítésről szóló történetek sokszor tabuként vannak jelen a társadalomban – mondta Aranyosné Börcs Janka, aki szerint „hajlamosak vagyunk a gyerekek túlzásának tekinteni az elhangzottakat, holott ezek az esetek súlyos pszichológiai problémákhoz is vezethetnek a bántalmazott fiataloknál. A maga szakterületén mindenki tehet ezen esetek ellen.”

A médiahatóság 2011-ben hozta létre az internet hotline szolgáltatását, amelyen többek között kilenc témakörben jog- és érdeksértéseket bárki bejelenthet, így a zaklatást is, és tavaly nyitották meg a Bűvösvölgy oktatóközpontot, ahol már eddig is több ezer fiatalnak tanították a biztonságos és hatékony médiahasználatot.

Közölte, a gyermekvédelem online vonatkozásaival foglalkozó kerekasztal már tavaly közzétette ajánlását az internetszolgáltatók számára, hogy tegyenek hozzáférhetővé ingyenes magyar nyelvű szűrőprogramot, amelyet a szülők és pedagógusok letölthetnek a gyerekbarat.nmhh.hu weboldalról is mobiltelefonokra, táblagépre és számítógépre egyaránt.


Fotó: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik